Nokia a její momentální pozice . Nokie + WP7 ?

Její pozice je v poslední době více než žalostná , přestože se drží pořád na první příčce dokonce i na poli smartphonů , jen díky zemím třetího světa . Na paty jí táhne Android , který už je první co se týče aktivací denně , kde má něco přes 300 000 aktivací .

Nokia zaspala na poli HW . V době kdy na trh přicházejí dual-core procesory s více jak 1GHz na jádře , 1GB ram . Vlajková loď Nokie N8 pořád disponuje procesorem o taktu 680MHz , 256ram . Přestože symbian je na tuto sestavu odladěný , N8čka má v základu i velmi výkonný GPU což jí pomáhá ve vykreslování a při práci s grafikou , Adroid prostě v základu pro plynulý chod vyžaduje silnější sestavu . Uvést v tuto dobu na trh mobil s alespoň 1,5GHz procesorem by byl od Nokie přinejmenším alespoň dobrý marketingový tah , protože většina lidí na to slyší . Jako u dual-core profesorů v mobilu ( LG 2x ) , to že většina app stejně dual-core zatím nevyužije už je tolik netrápí .

Nokia prostě a jednoduše musí co nejrychleji buď uvést pořádné modely , které nebudou o 3 roky pozadu , nebo se konečně vrhnout na WP7 , ale i tu narážíme na překážky co se týče HW . WP7 má jasně definované minimální požadavky , 1Ghz procesor , displej o rozlišení 800x480px . Nokie prostě nemá takový HW a na to si ho koupit jsou asi moc pyšní . Další fail u Nokie . Autofocus , z posledních telefonů co představili ho má jen Nokie N8 ! Dokonce ani E7 , která se nyní prodává za cenu okolo 14-15 000,- !!!

Nokia dnes představila další dva jejich „TOP“ telefony . Nokii  E6 což by měl být takový lehce managerský telefon a Nokii X7 což bude převážně herní telefon se čtveřicí reproduktorů . Ale hádejte co ? Herní telefon , který by měl zvládat HD hry , zase je opatřen procesorem ARM 11 s taktem 680MHz .

Jaký je Váš názor na spojení Nokie s Mrkvosoftu ?

2 komentáře to “Nokia a její momentální pozice . Nokie + WP7 ?”

  1. vojta Says:

    povedený článek standíku

  2. Michal Says:

    Dobrá práce 🙂

Napsat komentář